Testimonials

QUOTES:

E:

“Tijdens de gesprekken met Inge was ik erg op mijn gemak. Dat had voornamelijk te maken met het gevoel van veiligheid en gelijkwaardigheid waar Inge voor zorgde. Zij luisterde aandachtig en kon mijn gedrag en de situatie waarin ik zat goed duiden. Als dat van toepassing was deelde zij  ervaringen uit haar eigen leven, die haar tips en aanwijzingen goed illustreerden. Ik voelde me begrepen door haar en heb mijn traject als heel prettig ervaren.”

R:

“Als ik in termen over jou als mens ga denken zijn de volgende woorden de eerste die bij mij opkomen:

Warm, Menselijk, Eerlijk, Positieve eigenwaarde

 Dan mijn ervaring:

Tijdens de begeleiding bleef je steeds terugkomen bij de kern van een vraagstuk. Zelfs (of ondanks) als ik soms sneller wilde, of eigenlijk een antwoord wilde op een andere vraag. Later begreep ik dan dat ik eerst aan de jou aangedragen vragen moest werken om daarna vaak (zelf) het antwoord op mijn eigen vragen te vinden. Je laat je niet meeslepen (verleiden tot) een (vaak zinloze) discussie over niet ter zake onderwerpen. (een vaak gebruikte techniek van mij om directe vragen te ontwijken. En natuurlijk weet ik dat ik daar voor mijzelf zat en ik er geen baat bij zou hebben en heb ik daarom geprobeerd het gebruik zoveel mogelijk te vermijden. Maar als ik het probeerde ging je er of niet op in, of je kwam daarna weer terug bij het onderwerp) Dat vind ik een van de krachten van jou als therapeut.” 

 

DE VOLGENDE QUOTE KOMT VAN EEN CLIËNTE WIENS MOEDERTAAL ENGELS IS. IK HEB BESLOTEN HET NIET TE VERTALEN, OMDAT ER IN DE VERTALING VAAK TOCH IETS VERLOREN GAAT.

K:

“I have been seeing Inge for over a year now, having been recommended by my huisarts

(general practitioner). I came to her after having a burnout at work and after

seeing other psychologists whose approach didn’t work. Inge is an intelligent, warm

and special psychologist.  She works based on her feeling and intutition of what you

need at that very moment rather than following a strict acedemic approach.  You are

welcomed into her home and given space to feel safe and comfortable.  She has given

me many tools to help me in my process to gain more of a flow in my life and really

has the ability to listen and understand what I have needed.   I would throughly

recommend her to someone who really needs a safe place to get help and recover and

wants to have someone who has a depth of experience to really understand what is

going on and help you become the best version of you.”

 

N:

“Ik zat al een tijd niet lekker in mijn vel toen ik bij Inge terecht kwam. In korte tijd heeft zij mij geleerd om eerlijk naar mijzelf te zijn. Ze heeft me de moed gegeven knopen door te hakken en hierover trots te kunnen zijn. Ik durf zelfs te zeggen dat ze met haar huiselijke bejegening mij handvatten heeft gegeven waar ik de rest van mijn leven veel voordeel uit kan halen. Inge, ik ben je dankbaar voor je eerlijkheid en wijsheid waarmee je me zoveel hebt geleerd over alles wat waardevol voor mij is.”

 

T:

Mijn huisarts verwees mij door naar Inge, omdat ik al weken het gevoel had dat alles me verstikte, ik geen “fut” meer had en voor mijn gevoel alle plezier in het leven ver te zoeken was. De oorzaak hiervan wist ik zelf maar al te goed, maar ik had geen enkel idee hoe hier mee om te gaan.

Ik heb het als heel fijn ervaren om mijn verhaal te kunnen doen, en gedurende de vele gesprekken op een empathische, duidelijke en eerlijke manier handvatten van Inge te ontvangen die ik als “huiswerk” mee kreeg en in de praktijk toe kon passen in bepaalde situaties of momenten.

Soms vergat ik haar adviezen wel eens en kreeg ik weer een kleine terugval, maar ik kwam er na de daarop volgende sessie voor mijn gevoel weer sterker en assertiever uit.

Ik vermoed dat ik, voordat ik bij Inge kwam, echt tegen een zware depressie aan zat en dat ik dank zij haar hier gevrijwaard van ben gebleven.

Dank Inge !

 

E:

Toen mijn huisarts mij voorstelde om eens met een therapeute te gaan praten vond ik dat best lastig.

Iemand die mij wel eens even ging vertellen wat er beter kon,dat was het gevoel dat ik had bij therapie.

Hoe anders was de werkelijkheid.

Inge stelde mij gelijk op mijn gemak door haar rustige manier van doen. Eindelijk had ik het gevoel dat er iemand naar mij luisterde en ik er niet alleen voor stond.

Inge vertelde niet hoe het zou moeten maar liet mij zelf nadenken over hoe het zou kunnen.

De gesprekken hebben mij veel opgeleverd en sterker gemaakt.

Ik merk dat ik anders tegen dingen aankijk en bewust en onbewust gebruik maak van de tips en handvaten die ik gekregen heb.

Vind het nog altijd fijn dat ik toen heb doorgezet en toch gegaan ben.

 

C:

Van juli tot eind november 2019 was ik bij jou in therapie. Met plezier en tevredenheid kijk ik erop terug. Jouw aanpak was aanvankelijk even wennen. Je kwam niet direct met adviezen en met mogelijke oplossingen. Nee, het kwam er eigenlijk op neer door te gaan met datgene wat ik normaal deed. Niet: ga het eens anders doen. Gooi het over een andere boeg. Nee, doe wat je goeddunkt, maar ben jezelf wel bewust van wat je doet. Langzaam maar zeker leidde dit tot beter inzicht van het hoe en waarom van mijn eigen gedrag en manier van denken. Dit gaf mij een beter beeld van mezelf, van hoe ik me verhoud tot mijn omgeving en van de manier waarop ik verder kan gaan.

De aanvankelijke paniek is verdwenen. Mijn zelfvertrouwen is terug. Ook fysiek voel ik me sterker dan toen ik voor de eerste keer bij jou binnenkwam.

Bedankt daarvoor.

C:

Inge Oud heeft mij op professionele wijze uit mijn zware Burn Out geholpen. Door vooral naar mij te luisteren. En als ervaringsdeskundige mij op het juiste pad te brengen, te begeleiden. Laten inzien dat ik aan mijzelf mag/moet denken. Ik ben haar dankbaar voor haar deskundigheid. En inmiddels weer back in track. Dank Inge!

J en P:

De therapie heeft ons veel meer informatie gegeven over het effect van NAH, vooral binnen een relatie.
We wisten daar al veel over. Ook hebben we beiden een achtergrond als hulpverlener.
En tóch… dat het moeizaam ging in de relatie bleek véél meer het gevolg van NAH dan we in de gaten hadden.
Inge weet echt veel over NAH. Vooral ook hoe diep het effect kan zijn, juist daar waar je moeilijkheden niet associeert met NAH.
Daar geeft Inge ook precieze en vaak praktische adviezen voor die behulpzaam zijn.
Er ontstond weer ruimte in ieder van ons en daardoor kreeg onze relatie, onze liefde, weer een stevige positieve impuls. Het gaat goed.
We gebruiken adviezen regelmatig. Vooral het delen over hoe het gaat nú, en het luisteren naar elkaar. En ja, het blijft flink behelpen met NAH!
Het meest verrassende was hoe Inge ook héél directief en doortastend ons of één van ons stopte en een denk- en gedragspatroon doorbrak.
Door ons een heel andere kant van de zaak te laten zien en voelen, die we niet zagen.  Daar was Inge heel confronterend in.
Soms bleek dat nodig om onze gewoontes in de relatie rondom NAH te doorbreken. Dat is ook echt een grote kracht van Inge.
B:
Wat heeft de therapie voor mij gedaan; Doorgaan met je leven, het leven samen. Meer los durven laten en dat je geen controle hebt over zijn ziekte!

Wat ik goed vind aan Inge is dat zij oprecht betrokken is, eerlijk en open en datgene wat zij vertelt is helder. En wat niet onbelangrijk is, is dat zij weet waar ze over praat. Ze zet je aan het denken en ze geeft je ‘tools ‘in handen om verder te kunnen met je ‘nieuwe’ leven.

 

Tanya Bloemhoff:

Vijf maanden na de hersenbloeding (SAB) van mijn man kwam ik bij Inge terecht. Meteen na het eerste gesprek voelde ik me enorm opgelucht: eindelijk iemand die mijn situatie écht begreep! Want ja, er is revalidatie, een stoet van artsen en specialisten heeft de revue gepasseerd, maar allemaal gericht op de patiënt en niet op de naasten. Daarover ben ik best teleurgesteld en bitter trouwens, dat de zorg in deze tijd nog steeds zo eenzijdig is: waar het op neerkomt is dat ik en mijn dochter het zelf maar moeten uitzoeken. Gelukkig dus dat ik na een lange zoektocht op internet bij Inge terecht kwam, met al haar kennis van Niet Aangeboren Hersenletsel en haar ervaringen met partners. De gesprekken met Inge hebben mij enorm geholpen bij de verwerking en hebben me inzicht gegeven in de nieuwe situatie waarin mijn gezin was beland.

 

Met hele praktische tips leerde ze me hoe ik kon omgaan met mijn verander(en)de man en hoe ik mijn dochter van 10 daarin kon meenemen. Wat ik wel en niet kon verwachten van zijn genezingsproces, gebaseerd op haar praktijkervaring. En ze deed me beseffen dat ik in een rouwproces zat en nog zit (‘levend verlies’): ook al is mijn man er nog, hij is niet meer dezelfde persoon. Wat ik vooral fijn vind aan Inge, is dat ze goed luistert en begrip toont zonder ‘soft’ te worden. Ze blijft kritische vragen stellen of voorbeelden aandragen (ook als ik huilde) en denkt mee in oplossingen (voor zover die er zijn). Ik vind dat Inge zich heel goed kan inleven in de persoon die ze voor zich heeft. Dank daarvoor!