Rouw- en verliesbegeleiding

Meer dan twintig jaar heb ik ervaring in rouw- en verliesbegeleiding in de ruimste zin van het woord. Denk dan aan verlies van een dierbare, familie of kind. Denk echter ook aan: verlies van een baan, bedrijf of werkplek door b.v. re-organisatie. Of: het verlies van een huisdier. Ook door ziekte kun je verlies lijden. Je kunt ook rouwen om een partner die er nog is, maar die zo veranderd is qua doen en laten (b.v. door hersenletsel of een andere aandoening) dat het voelt als een echt verlies.

Mannen rouwen doorgaans anders dan vrouwen. Ook onderling zijn er verschillen. Wanneer rouw je nou “goed”? Dat je binnen een jaar alle stadia van emoties moet hebben doorgewerkt is al lang achterhaald. Gelukkig! Rouwen kun je je leven lang doen, op jouw eigen unieke manier. En daar is niks mis mee!

Misschien merk je dat je geen plezier meer kunt hebben na een verlieservaring. Soms groei je uit elkaar… of loop je stuk op je werk en vind je mensen in je omgeving ineens niet meer zo aardig. Sommigen zeggen: “Het lijkt wel of mijn hele leven op zijn kop staat na de dood van mijn geliefde. Terwijl het toch al jaren geleden is”. Het gevoel grip kwijt te raken…. Alsof alles op scherp staat. De baan die tot nu toe ok was begint je tegen te staan. Ineens de behoefte hebben je relatie onder de loep te nemen. Alsof alles in de revisie moet.

Stel dat je je hierin herkent en je het een en ander eens op een rij wil zetten. Wellicht kan ik iets voor je betekenen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over hoe ik jou kan helpen.